EMIRATELE ARABE UNITE-Ambasada Emiratelor Arabe Unite in Romania Afisari: 7818
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Ambasade si consulate din Romania Vizitatori: 2898
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Aleea Modrogan, nr. 4, sector 1,
-------------------------
Phone: Telefon
  Tel.021.231.76.76; Fax 021.231.55.88
-------------------------
Web: Internet
  email: consbucharest@mofa.gov.ae; bucharest@mofa.gov.ae
  site: www.uae-embassy.ae/Embassies/ro

 
Conditii de intrare si regim de sedere  
Detalii  

Incepând cu data de 29 iulie 2008, autoritățile emirateze au modificat legislația în materie de acordare a vizelor de intrare pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

Pentru orice tip de viză pe care o solicitați este obligatoriu să aveți asigurare medicală, fie printr-o companie emirateză, fie printr-o companie din străinătate.

De asemenea, este obligatoriu sa plătiți o garanție de 1000 de dirhami (Dhs), sumă pe care o primiți înapoi în momentul părăsirii teritoriului Emiratelor Arabe Unite.

Pentru obținerea vizei, pe lângă asigurarea medicală încheiată și plata garanției, cei care vor să călătorească în Emiratele Arabe Unite trebuie să mai prezinte fotocopia pașaportului, o fotografie si datele de identificare.

Viza de vizită 

Pentru acest tip de viză pot aplica cetățenii rezidenți în EAU, dar numai pentru soț/soție sau rudă de sânge de gradul 1 și 2. Trebuie prezentate documente care să ateste căsătoria sau gradul de rudenie pentru cetățenii invitați.

Viza poate fi valabilă 30 de zile (610 Dhs) sau 90 de zile (1110 Dhs) (perioadă care nu mai poate fi reînnoită).

Persoanele care au obținut viza pot intra în E.A.U. în decurs de două luni de la data emiterii vizei.

Cetățenii români căsătoriți cu un cetățean din spațiul Consiliului Cooperării Golfului (Arabia Saudită, Bahrein, E.A.U., Kuweit, Oman, Qatar), pot obține o viză de vizită numai dacă dețin permis de ședere în țara de reședință a soțului.   

Viză turistică 

Se poate obține pentru o perioadă de 30 de zile, putând fi prelungită o singură dată, numai printr-un hotel sau printr-o agenție de turism care operează în EAU și care sunt autorizate de către Ministerul de Interne.

Cererea de viză trebuie să fie trimisă cu cel puțin o săptămână înainte de călătoria propriu-zisă. Compania de turism sau hotelul trebuie să plătească suma de 1000 de Dhs. pentru fiecare turist în parte, banii fiind returnați companiei sau hotelului în momentul când turistul părăsește E.A.U. 

Viză de vizită pentru studenți  

Aceste vize sunt emise pe o perioadă de 60 de zile și pot fi prelungite de două ori cu aceeași perioadă.

Prețul unei astfel de vize este 1.110O Dhs, iar pentru fiecare prelungire se va plăti 610 Dhs.

Studenții trebuie să fie, în prealabil, înscriși la una din universitățile din E.A.U. și trebuie să aibă asigurare de sănătate. De asemenea trebuie să plătească o garanție de 1000 de Dhs, sumă ce le va fi returnată la părăsirea definitivă a țării.

Viză cu intrări multiple 

Acest tip de viză este destinat oamenilor de afaceri care călătoresc frecvent în EAU Viza este valabilă șase luni de la data eliberării și costă 2110 Dhs. Fiecare sedere nu trebuie să depășească 14 zile. 

Viză de vizită pentru scopuri medicale 

Cei care doresc acest tip de viză trebuie să plăteasca 1110 Dh și au durata de ședere de 90 de zile.

Aceste vize pot fi prelungite o singură dată pentru aceeași perioadă pentru suma de 610 Dhs.

 

Viză de vizită pentru a participa la diverse manifestări 

Cei care doresc să participle la conferințe, expoziții, festivaluri etc., pot solicita și obține acest tip de viză pentru 30 de zile plătind 210 Dhs. Acest tip de viză nu poate fi prelungit. 

Viză pentru misiune specială (tranzit) 

Această viză este o perioadă de 14 zile de ședere și costă 220 de Dhs + 10 Dhs taxă de procesare. Se obține de către oameni de afaceri sau turiști la sosirea în aeroport. Această viză este făcută numai de către o companie sau hotel din E.A.U.

Viză de tranzit pentru misiune 

Este un nou tip de viză, pentru cei care vor dori/vor trebui să lucreze pe o perioadă mai scurtă de timp în E.A.U.

Această viză se eliberează în colaborare cu Departamentul pentru Permise de Muncă Temporare din cadrul Ministerului Muncii din EAU, în prealabil trebuind să se obțină autorizația de muncă de la ministerul amintit.

Această viză se eliberează pe o perioadă de 90 de zile, costând 600 de Dhs, putând fi prelungită cu alte 90 de zile pentru 1200 Dhs.

Viză de tranzit aeroportuar 

Este destinată celor care tranzitează aeroporturile din EAU. Este valabilă 96 de ore și trebuie solicitată printr-o companie aeriană care operează în EAU. Cetățenii trebuie să aibă billet de avion pentru destinația următoare iar această viză se taxează cu 100 Dhs.

Viză de rezidență 

Această viză este destinată celor care vor veni să locuiască pe o perioadă nedefinită cu o persoană care este deja rezidentă în EAU. Pentru soție/soț și copii, această viză are valabilitatea de 3 ani, costând 300 Dhs.

Pentru părinții persoanelor rezidente în EAU, acest tip de viza este anual, fiecare prelungire costând 100 Dhs. Pentru părinți este obligatorie depunerea unei garanții (returnabile la finalul șederii persoanei respective) de 5000 de Dhs.

Permisele de rezidență își pierd valabilitatea dacă posesorii au locuit în afara EAU mai mult de șase luni continuu   

Viză pentru investitor 

Acest tip de viză este destinat investitorilor străini în parteneriat cu cei emiratezi. Investitorul străin trebuie să fi depus un capital de cel puțin 70.000 de Dhs. Viza este valabilă 3 ani și costă 300 Dhs.

Viză de angajare 

Este acordată de către Departamentul de Imigrare celor care doresc să lucreze pe teritoriul EAU, cu aprobarea prealabilă a Ministerului Muncii.

Are valabilitate de 2 luni cu 30 de zile ședere în EAU. Odată intrat în țară, compania la care urmați să lucrați se va ocupa de obținerea permisului de ședere pentru muncă.

Pentru pentru mai multe informații legate de regimul de acordare al vizelor, vă recomandăm să contactați autoritățile emirateze, și anume: 

  • Ministerul Afacerilor Externe al Emiratelor Arabe Unite (http://www.government.ae/)
  • Ambasada EMIRATELOR ARABE UNITE   
  • 

Siguranță și criminalitate

Călătoriile în Emiratele Arabe Unite nu prezintă riscuri majore din punctul de vedere al criminalității. Infracțiuni minore de tipul furtului din buzunare, înșelăciunilor sau furtului din mașină pot apare în zonele aglomerate (gări, stații, parcări, centre comerciale, benzinării etc.).

Este recomandabil ca documentele și valorile personale, biletele de călătorie și banii sau cărțile de credit să fie păstrate în locuri sigure și să nu fie expuse în mod vizibil asupra persoanei sau în mașini. Mașinile trebuie încuiate și asigurate cu sisteme de alarmă. În cazul călătoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat să se păstreze atenția asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei.

În cazul unor incidente care afectează siguranța persoanei sau a bunurilor, se recomandă contactarea celui mai apropiat birou al poliției. În cazul pierderii pașapotului românesc, se recomandă sesizarea atât a biroului local de poliție, cât și a oficiului consular român cel mai apropiat.

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenția imediată a autorităților, trebuie apelate următoarele numere de urgență:

  • 998 salvarea;
  • 999 poliția.

Se recomandă, de asemenea, sesizarea Ambasadei României, care poate acorda asisteță consulară în condițiile prevăzute de lege.

Se recomandă cetățenilor români să respecte tradițiile și obiceiurile locale, să aibă un comportament politicos, să respecte regulile vestimentare. În timpul sărbătorilor Ramadamului consumul de mâncare, băutură sau fumatul în locurile publice constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoarea.

Importul, consumul, producerea și deținerea de stupefiante (rășină de cannabis, hașiș, marijuana, heroină, cocaină) chiar și în cantități foarte mici sunt interzise și aspru pedepsite de lege.

Rezidenții ne-musulmani pot cumpăra alcool de la magazinele ablitate numai dacă au o licență pentru alcool. În majoritatea barurilor hotelurilor se poate consuma alcool, dar numai de către clienții hotelului.

 

Sistemul medical

Recomandăm tutror cetățenilor români care călătoresc în Emiratele Arabe Unite să încheie polițe de asigurare medicală și de călătorie, pentru întreaga durată a deplasării.

Condiții privind traficul auto

Sistemul de trafic auto este similar celui european, circulația desfășurându-se pe partea dreaptă a drumului. Starea generală a drumurilor și a infrastructurii este foarte bună, cu autostrăzi și drumuri naționale moderne. Utilizarea centurii de siguranță este obligatorie. Consumul de alcool la volan este strict interzis.

În cazul producerii unui accident de circulație, trebuie respetate reguliele aplicabile în fiecare Emirat. În unele Emirate este interzisă deplasarea vehiculelor implicate în accident, până la sosirea echipajelor de poliție (Abu Dhabi) . În altele, vehiculele se pot deplasa pentru a nu obstrucționa traficul (Dubai).

Permisul de conducere

Persoanele cu rezidență în Emiratele Arabe Unite au obligația de a deține un permis de conducere de la autoritățile locale. Turiștii pot folosi permisul de conducere internațional, în cazul în care doresc să închirieze autovehicule.   

 

SURSA:www.mae.ro

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
dubai  |  polite de asigurare  |  Accidente de circulatie   |  Acordare credit  |  Aeroport international  |  Agentie turism  |  Agentie turism international  |  Ambasade si consulate din romania  |  Cancelarie sectie consulara  |  Centre cost  |  Centre medicale  |  Colaborare afaceri  |  Comportament antisocial copii  |  Conditii intrare regim sedere  |  Datele de identificare   |  Deplasarea   |  Eliberari pasapoarte  |  Fotografie conferinte  |  Fotografie festivaluri  |  In afara garantiei   |  In cadrul garantiei  |  Legislatia muncii  |  Ministerului afacerilor externe   |  Oameni de afaceri  |  Obtinerea permisului de sedere  |  Pasaport temporar  |  Permis international auto  |  Permis sedere temporara  |  Permise sedere  |  Permisul de sedere  |  Polite de asigurare  |  Prelungire viza  |  Riscuri asigurate  |  Sectia consulara ambasada  |  Sectia consulara ambasada bucuresti  |  Turism afaceri  |  Turism international  |  Venitul minim disponibil acordare credit  |  Viza intrare obligatorie romani  |  Vize intrare valabilitate  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.