EMIRATELE ARABE UNITE-Ambasada Emiratelor Arabe Unite in Romania Afisari: 7916
Categorie: SERVICII PUBLICE >> Ambasade si consulate din Romania Vizitatori: 2938
Harta: Localizare pe harta Romaniei
-------------------------
Contact: Adresa
 
Aleea Modrogan, nr. 4, sector 1,
-------------------------
Phone: Telefon
  Tel.021.231.76.76; Fax 021.231.55.88
-------------------------
Web: Internet
  email: consbucharest@mofa.gov.ae; bucharest@mofa.gov.ae
  site: www.uae-embassy.ae/Embassies/ro

 
Conditii de intrare si regim de sedere  
Detalii  

Incepând cu data de 29 iulie 2008, autorităţile emirateze au modificat legislaţia în materie de acordare a vizelor de intrare pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite.

Pentru orice tip de viză pe care o solicitaţi este obligatoriu să aveţi asigurare medicală, fie printr-o companie emirateză, fie printr-o companie din străinătate.

De asemenea, este obligatoriu sa plătiţi o garanţie de 1000 de dirhami (Dhs), sumă pe care o primiţi înapoi în momentul părăsirii teritoriului Emiratelor Arabe Unite.

Pentru obţinerea vizei, pe lângă asigurarea medicală încheiată şi plata garanţiei, cei care vor să călătorească în Emiratele Arabe Unite trebuie să mai prezinte fotocopia paşaportului, o fotografie si datele de identificare.

Viza de vizită 

Pentru acest tip de viză pot aplica cetăţenii rezidenţi în EAU, dar numai pentru soţ/soţie sau rudă de sânge de gradul 1 şi 2. Trebuie prezentate documente care să ateste căsătoria sau gradul de rudenie pentru cetăţenii invitaţi.

Viza poate fi valabilă 30 de zile (610 Dhs) sau 90 de zile (1110 Dhs) (perioadă care nu mai poate fi reînnoită).

Persoanele care au obţinut viza pot intra în E.A.U. în decurs de două luni de la data emiterii vizei.

Cetăţenii români căsătoriţi cu un cetăţean din spaţiul Consiliului Cooperării Golfului (Arabia Saudită, Bahrein, E.A.U., Kuweit, Oman, Qatar), pot obţine o viză de vizită numai dacă deţin permis de şedere în ţara de reşedinţă a soţului.   

Viză turistică 

Se poate obţine pentru o perioadă de 30 de zile, putând fi prelungită o singură dată, numai printr-un hotel sau printr-o agenţie de turism care operează în EAU şi care sunt autorizate de către Ministerul de Interne.

Cererea de viză trebuie să fie trimisă cu cel puţin o săptămână înainte de călătoria propriu-zisă. Compania de turism sau hotelul trebuie să plătească suma de 1000 de Dhs. pentru fiecare turist în parte, banii fiind returnaţi companiei sau hotelului în momentul când turistul părăseşte E.A.U. 

Viză de vizită pentru studenţi  

Aceste vize sunt emise pe o perioadă de 60 de zile şi pot fi prelungite de două ori cu aceeaşi perioadă.

Preţul unei astfel de vize este 1.110O Dhs, iar pentru fiecare prelungire se va plăti 610 Dhs.

Studenţii trebuie să fie, în prealabil, înscrişi la una din universităţile din E.A.U. şi trebuie să aibă asigurare de sănătate. De asemenea trebuie să plătească o garanţie de 1000 de Dhs, sumă ce le va fi returnată la părăsirea definitivă a ţării.

Viză cu intrări multiple 

Acest tip de viză este destinat oamenilor de afaceri care călătoresc frecvent în EAU Viza este valabilă şase luni de la data eliberării şi costă 2110 Dhs. Fiecare sedere nu trebuie să depăşească 14 zile. 

Viză de vizită pentru scopuri medicale 

Cei care doresc acest tip de viză trebuie să plăteasca 1110 Dh şi au durata de şedere de 90 de zile.

Aceste vize pot fi prelungite o singură dată pentru aceeaşi perioadă pentru suma de 610 Dhs.

 

Viză de vizită pentru a participa la diverse manifestări 

Cei care doresc să participle la conferinţe, expoziţii, festivaluri etc., pot solicita şi obţine acest tip de viză pentru 30 de zile plătind 210 Dhs. Acest tip de viză nu poate fi prelungit. 

Viză pentru misiune specială (tranzit) 

Această viză este o perioadă de 14 zile de şedere şi costă 220 de Dhs + 10 Dhs taxă de procesare. Se obţine de către oameni de afaceri sau turişti la sosirea în aeroport. Această viză este făcută numai de către o companie sau hotel din E.A.U.

Viză de tranzit pentru misiune 

Este un nou tip de viză, pentru cei care vor dori/vor trebui să lucreze pe o perioadă mai scurtă de timp în E.A.U.

Această viză se eliberează în colaborare cu Departamentul pentru Permise de Muncă Temporare din cadrul Ministerului Muncii din EAU, în prealabil trebuind să se obţină autorizaţia de muncă de la ministerul amintit.

Această viză se eliberează pe o perioadă de 90 de zile, costând 600 de Dhs, putând fi prelungită cu alte 90 de zile pentru 1200 Dhs.

Viză de tranzit aeroportuar 

Este destinată celor care tranzitează aeroporturile din EAU. Este valabilă 96 de ore şi trebuie solicitată printr-o companie aeriană care operează în EAU. Cetăţenii trebuie să aibă billet de avion pentru destinaţia următoare iar această viză se taxează cu 100 Dhs.

Viză de rezidenţă 

Această viză este destinată celor care vor veni să locuiască pe o perioadă nedefinită cu o persoană care este deja rezidentă în EAU. Pentru soţie/soţ şi copii, această viză are valabilitatea de 3 ani, costând 300 Dhs.

Pentru părinţii persoanelor rezidente în EAU, acest tip de viza este anual, fiecare prelungire costând 100 Dhs. Pentru părinţi este obligatorie depunerea unei garanţii (returnabile la finalul şederii persoanei respective) de 5000 de Dhs.

Permisele de rezidenţă îşi pierd valabilitatea dacă posesorii au locuit în afara EAU mai mult de şase luni continuu   

Viză pentru investitor 

Acest tip de viză este destinat investitorilor străini în parteneriat cu cei emiratezi. Investitorul străin trebuie să fi depus un capital de cel puţin 70.000 de Dhs. Viza este valabilă 3 ani şi costă 300 Dhs.

Viză de angajare 

Este acordată de către Departamentul de Imigrare celor care doresc să lucreze pe teritoriul EAU, cu aprobarea prealabilă a Ministerului Muncii.

Are valabilitate de 2 luni cu 30 de zile şedere în EAU. Odată intrat în ţară, compania la care urmaţi să lucraţi se va ocupa de obţinerea permisului de şedere pentru muncă.

Pentru pentru mai multe informaţii legate de regimul de acordare al vizelor, vă recomandăm să contactaţi autorităţile emirateze, şi anume: 

  • Ministerul Afacerilor Externe al Emiratelor Arabe Unite (http://www.government.ae/)
  • Ambasada EMIRATELOR ARABE UNITE   
  • 

Siguranţă şi criminalitate

Călătoriile în Emiratele Arabe Unite nu prezintă riscuri majore din punctul de vedere al criminalităţii. Infracţiuni minore de tipul furtului din buzunare, înşelăciunilor sau furtului din maşină pot apare în zonele aglomerate (gări, staţii, parcări, centre comerciale, benzinării etc.).

Este recomandabil ca documentele şi valorile personale, biletele de călătorie şi banii sau cărţile de credit să fie păstrate în locuri sigure şi să nu fie expuse în mod vizibil asupra persoanei sau în maşini. Maşinile trebuie încuiate şi asigurate cu sisteme de alarmă. În cazul călătoriilor cu autobuze sau trenuri este indicat să se păstreze atenţia asupra bagajelor pe întreaga durată a călătoriei.

În cazul unor incidente care afectează siguranţa persoanei sau a bunurilor, se recomandă contactarea celui mai apropiat birou al poliţiei. În cazul pierderii paşapotului românesc, se recomandă sesizarea atât a biroului local de poliţie, cât şi a oficiului consular român cel mai apropiat.

În cazul unor incidente grave (accidente, tâlhării), care necesită intervenţia imediată a autorităţilor, trebuie apelate următoarele numere de urgenţă:

  • 998 salvarea;
  • 999 poliţia.

Se recomandă, de asemenea, sesizarea Ambasadei României, care poate acorda asisteţă consulară în condiţiile prevăzute de lege.

Se recomandă cetăţenilor români să respecte tradiţiile şi obiceiurile locale, să aibă un comportament politicos, să respecte regulile vestimentare. În timpul sărbătorilor Ramadamului consumul de mâncare, băutură sau fumatul în locurile publice constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoarea.

Importul, consumul, producerea şi deţinerea de stupefiante (răşină de cannabis, haşiş, marijuana, heroină, cocaină) chiar şi în cantităţi foarte mici sunt interzise şi aspru pedepsite de lege.

Rezidenţii ne-musulmani pot cumpăra alcool de la magazinele ablitate numai dacă au o licenţă pentru alcool. În majoritatea barurilor hotelurilor se poate consuma alcool, dar numai de către clienţii hotelului.

 

Sistemul medical

Recomandăm tutror cetăţenilor români care călătoresc în Emiratele Arabe Unite să încheie poliţe de asigurare medicală şi de călătorie, pentru întreaga durată a deplasării.

Condiţii privind traficul auto

Sistemul de trafic auto este similar celui european, circulaţia desfăşurându-se pe partea dreaptă a drumului. Starea generală a drumurilor şi a infrastructurii este foarte bună, cu autostrăzi şi drumuri naţionale moderne. Utilizarea centurii de siguranţă este obligatorie. Consumul de alcool la volan este strict interzis.

În cazul producerii unui accident de circulaţie, trebuie respetate reguliele aplicabile în fiecare Emirat. În unele Emirate este interzisă deplasarea vehiculelor implicate în accident, până la sosirea echipajelor de poliţie (Abu Dhabi) . În altele, vehiculele se pot deplasa pentru a nu obstrucţiona traficul (Dubai).

Permisul de conducere

Persoanele cu rezidenţă în Emiratele Arabe Unite au obligaţia de a deţine un permis de conducere de la autorităţile locale. Turiştii pot folosi permisul de conducere internaţional, în cazul în care doresc să închirieze autovehicule.   

 

SURSA:www.mae.ro

 
Galerie foto (1)
[Image #1]
 
dubai  |  polite de asigurare  |  Accidente de circulatie   |  Acordare credit  |  Aeroport international  |  Agentie turism  |  Agentie turism international  |  Ambasade si consulate din romania  |  Cancelarie sectie consulara  |  Centre cost  |  Centre medicale  |  Colaborare afaceri  |  Comportament antisocial copii  |  Conditii intrare regim sedere  |  Datele de identificare   |  Deplasarea   |  Eliberari pasapoarte  |  Fotografie conferinte  |  Fotografie festivaluri  |  In afara garantiei   |  In cadrul garantiei  |  Legislatia muncii  |  Ministerului afacerilor externe   |  Oameni de afaceri  |  Obtinerea permisului de sedere  |  Pasaport temporar  |  Permis international auto  |  Permis sedere temporara  |  Permise sedere  |  Permisul de sedere  |  Polite de asigurare  |  Prelungire viza  |  Riscuri asigurate  |  Sectia consulara ambasada  |  Sectia consulara ambasada bucuresti  |  Turism afaceri  |  Turism international  |  Venitul minim disponibil acordare credit  |  Viza intrare obligatorie romani  |  Vize intrare valabilitate  | 
Inapoi la GHIDUL SERVICIILOR
Email: Parola:
 


 
Nume firma  
Nume site ~ www.ghidul.ro/  
  Exemplu: www.ghidul.ro/nume-firma  
Persoana de contact  
Telefon  
Email  
  * Toate campurile sunt obligatorii.  
In cel mai scurt timp veti fi contactat de catre redactie.